Praktische informatie

Praktische informatie

WaarschuwingNagelstylist is geen erkend of beschermt beroep in Nederland. Dat betekent dat er ook geen wettelijk erkende diploma’s of opleidingen nagelstyling bestaan. Hierdoor kan je geen studiefinanciering aanvragen. Toch schermen sommige collega’s met zogenaamde erkenning, ze geven je zelfs, als je slaagd, een deurschildje met daarop ‘erkend nagelstyliste’.
LestempoDe allround opleiding volg je één dag per week op maandag. Eventueel door ziekte gemiste lessen kunnen worden ingehaald. Houdt hierbij rekening dat dit vertraging in je opleiding komt.
LesdagenDe les tijden zijn 10.00 – 17.00 uur met drie kwartier lunchpauze. We verzoeken je om een half uur voor aanvang aanwezig te zijn om o.a. je werktafel gereed te makenzodat je tijd hebt om een kopje koffie te drinken.
GroepDe groepen bestaan uit maximaal 4 deelnemers. Zo krijg je voldoende persoonlijke aandacht.
Toelatingseisen  Voor de opleidingen is geen specifieke vooropleiding nodig. Voor het beste resultaat is het wel belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst en thuis veel kunt oefenen.
ZelfstudieHet is belangrijk dat je tijdens de opleidingen veel oefent. Bij alle modules krijg je bijhorende opdrachten. Zorg voor voldoende tijd om de opdrachten te maken tussen de lesdagen door. De ervaring leert dat het niet maken van de opdrachten een belemmering vormt voor je techniek en vaardigheden.
BetalingDe betalingen moeten middels overmaking voldaan worden. U krijgt hierover tijdig het betaalverzoek via de e-mail.
DocentErkende docenten van Magnetic zijn ervaren nagelstylisten. Zij krijgen een uitgebreide didactische training. Alle docenten van Magentic werken volgens dezelfde methode.
Modellen

Er wordt zoveel mogelijk op de Nail Trainer gewerkt, maar voor sommige lessen moet je toch een model meenemen, ook voor je examen. Zoek tijdig naar een groepje geschikte modellen zodat je niet onverhoopt zonder komt te zitten. Zoek bij voorkeur naar rustige persoonlijkheden die begrip en geduld hebben voor jouw les.

Je hebt een model nodig voor de volgende lessen:

– De module Geltechnieken

– De module Acryltechnieken

– De module Nagelbijters

LespakkettenTijdens de opleiding Nagelstyliste werken wij met (verplichte) lespakketten, deze bevatten uitsluitend producten van het merk Magnetic.
ExamenVoor de Allround opleiding nagelstyling kun je examen doen. Deze wordt bij Floranails afgenomen.
Vragen over of interesse in één van onze behandelingen of trainingen?