Praktische informatie

Praktische informatie Nagelstyling

 

Waarschuwing:

Nagelstylist is geen erkend of beschermd beroep in Nederland. Dat betekent dat er ook geen wettelijk erkende diploma’s of opleidingen nagelstyling bestaan. Hierdoor kan je geen studiefinanciering aanvragen. Toch schermen sommige collega’s met zogenaamde erkenning, ze geven je zelfs, als je slaagt, een deurschild met daarop ‘erkend nagelstyliste’.

Lesdagen

Deze zijn van 10.00 – 17.00 uur met drie kwartier lunchpauze. We verzoeken je om een half uur voor aanvang aanwezig te zijn om o.a. je werktafel gereed te maken zodat je tijd hebt om een kopje koffie te drinken.

Cursisten

De groepen bestaan uit maximaal 4 deelnemers. Zo krijg je voldoende persoonlijke aandacht. De modules gaan alleen door bij minimaal twee aanmeldingen.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen is geen specifieke vooropleiding nodig. Voor het beste resultaat is het wel belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst en thuis veel kunt oefenen.

Zelfstudie

Het is belangrijk dat je naast de trainingen zelf veel oefent. Bij sommige modules krijg je bijhorende opdrachten. Zorg voor voldoende tijd om de opdrachten te maken tussen de lesdagen door. De ervaring leert dat het niet maken van de opdrachten een belemmering vormt voor je techniek en vaardigheden.

Betaling

De betalingen moeten middels overmaking voldaan worden. U krijgt hierover tijdig het betaalverzoek via de e-mail.

Docent

Erkende docenten van Magnetic zijn ervaren nagelstylisten. Zij krijgen een uitgebreide didactische training. Alle docenten van Magentic werken volgens dezelfde methode.

Modellen

Er wordt zoveel mogelijk op de Nail Trainer gewerkt, maar voor sommige lessen moet je toch een model meenemen. Zoek tijdig naar een groepje geschikte modellen zodat je niet onverhoopt zonder komt te zitten. Zoek bij voorkeur naar rustige persoonlijkheden die begrip en geduld hebben voor jouw les.

Je hebt een model nodig voor de volgende lessen:

  • De module Nagelbijters
  • De module gellak (niet verplicht, wel handig)
  • De module Tips aanbrengen (niet verplicht wel handig)

Lespakket

Tijdens de opleiding Nagelstyliste werken wij met (verplichte) les pakketten, deze bevatten uitsluitend producten van het merk Magnetic.

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden van de trainingen.

 

 

Vragen over of interesse in één van onze behandelingen of trainingen?
error: