Praktische informatie

 

Praktische informatie

 

Waarschuwing

Nagelstylist is geen erkend of beschermt beroep in Nederland. Dat betekent dat er ook geen wettelijk erkende diploma's of opleidingen nagelstyling bestaan. Hierdoor kan je geen studiefinanciering aanvragen. Toch schermen sommige collega's met zogenaamde erkenning, ze geven je zelfs, als je slaagd, een deurschildje met daarop 'erkend nagelstyliste'.

Lestempo

De allround opleiding volg je één dag per week op maandag. Eventueel door ziekte gemiste lessen kunnen worden ingehaald. Houdt hierbij rekening dat dit vertraging in je opleiding komt.

Lesdagen

De les tijden zijn 10.00 - 17.00 uur met drie kwartier lunchpauze. We verzoeken je om een half uur voor aanvang aanwezig te zijn om o.a. je werktafel gereed te makenzodat je tijd hebt om een kopje koffie te drinken.

Groep

De groepen bestaan uit maximaal 4 deelnemers. Zo krijg je voldoende persoonlijke aandacht.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen is geen specifieke vooropleiding nodig. Voor het beste resultaat is het wel belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst en thuis veel kunt oefenen.

Zelfstudie

Het is belangrijk dat je tijdens de opleidingen veel oefent. Bij alle modules krijg je bijhorende opdrachten. Zorg voor voldoende tijd om de opdrachten te maken tussen de lesdagen door. De ervaring leert dat het niet maken van de opdrachten een belemmering vormt voor je techniek en vaardigheden.

Betaling

De betalingen moeten middels overmaking voldaan worden. U krijgt hierover tijdig het betaalverzoek via de e-mail.

Docent

Erkende docenten van Magnetic zijn ervaren nagelstylisten. Zij krijgen een uitgebreide didactische training. Alle docenten van Magentic werken volgens dezelfde methode. 

Modellen

Er wordt zoveel mogelijk op de Nail Trainer gewerkt, maar voor sommige lessen moet je toch een model meenemen, ook voor je examen. Zoek tijdig naar een groepje geschikte modellen zodat je niet onverhoopt zonder komt te zitten. Zoek bij voorkeur naar rustige persoonlijkheden die begrip en geduld hebben voor jouw les.

Je hebt een model nodig voor de volgende lessen:

- De module Geltechnieken

- De module Acryltechnieken

- De module Nagelbijters

Lespakketten

Tijdens de opleiding Nagelstyliste werken wij met (verplichte) lespakketten, deze bevatten uitsluitend producten van het merk Magnetic.

Examen

Voor de Allround opleiding nagelstyling kun je examen doen. Deze wordt bij Floranails afgenomen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

  

 

 

  

 

 

 

 

 

Extra informatie

Vragen over of interesse in één van onze behandelingen of opleidingen?
© 2015 - 2019 Nagelstudio Floranails - Geneviève Vroomans