Vanaf welke leeftijd mag er eigenlijk kunstnagels gezet worden?

Door de hormoonschommelingen bij jonge meiden is de kans groot dat acryl (of gel) helemaal niet goed blijft zitten en er al heel snel lucht onder kan komen. Ook zijn de nagels bij jonge leeftijd nog in de groei, waardoor ze dunner en zwakker zijn dan de nagels van volwassenen. De nagels zijn dus nog te kwetsbaar, waardoor een kunstnagel-systeem kan zorgen voor blijvende schade aan de nagels!

Hiernaast zijn jonge meiden vaak nog te robuust met hun nagels waardoor de kans op scheuren en breken dus extra groot is, en hiermee dus meer kans op het (onherstelbaar) kapot gaan van de eigen nagel. 

Helaas zijn er nog altijd nagelstudio’s die koste wat het kost geld aan je willen verdienen en daarom deze informatie niet serieus nemen. Wees dus verstandig en denk goed na voordat je in deze salons kunstnagles laat plaatsen. 

Mijn advies : Wacht met het zetten van kunstnagels tot dat je 16 jaar oud bent, liever nog tot 18. Laat onder de 16 jaar dus absoluut geen kunstnagels plaatsen!

Meest recent

Floranails gaat verhuizen!

Floranails gaat verhuizen! Na 10 super leuke jaren op de Floraweg gaat Floranails in een heel nieuw jasje mee naar Beers. Een nieuw begin, een nieuw

Vragen over of interesse in één van onze behandelingen of trainingen?
error: