De psychologische rol als nagelstyliste

Hoewel ik officieel gestudeerd heb voor mijn beroep als nagelstyliste komt bij het uitoefenen van dat beroep soms ook een stukje psychologie om de hoek kijken. Een kleine bijkomstigheid die mijn beroep, in mijn ogen, nog waardevoller maakt. Door mijn psychologische rol tijdens een behandeling voelt het alsof ik dat beetje extra kan betekenen voor mijn klanten. 

Geen ‘koetjes en kalfjes’-gesprekken

Een klant zit minimaal één uur bij mij aan tafel. Er worden de zogenoemde ‘koetjes en kalfjes’-gesprekken gehouden, maar soms voer en we ook hele diepgaande gesprekken. Over bijvoorbeeld emotionele zaken. Tijdens de behandeling kan ik de klant niet aankijken en daardoor lijkt het alsof de klant zichzelf makkelijker blootgeeft. Ik luister aandachtig en geef, als dit op prijs gesteld wordt, vaak mijn mening of tips.

Heftige gespreksonderwerpen

De onderwerpen die we bespreken lopen erg uiteen. Soms betreft het relaties, familierelaties, zwangerschappen, verdriet bij een overleden dierbare, bij een echtscheiding of gebroken relatie, verdriet over ziektes. Dit zijn erg persoonlijke onderwerpen en deze extra dimensie maakt mijn vak extra leuk! Op die manier kan ik meer voor klanten betekenen en dat vind ik erg waardevol!
Er wordt veel gelachen, maar even vaak rollen de tranen over de wangen. Van het lachen, maar soms ook van verdriet. Ook voor mij zijn het soms heftige gespreksonderwerpen. Als ik dan zo’n intensief gesprek tijdens een behandeling heb gehad, moet ik even uitblussen en het rustig een plaatsje geven. Gelukkig kan ik het redelijk snel loslaten en verder gaan met andere behandelingen en de orde van de dag.

Dankbare klanten

Vanzelfsprekend blijven al de besproken onderwerpen binnen de vier muren van mijn nagelstudio. Dit is voor mij heel normaal. Het luisterend oor en het geven van mijn mening of tips wordt erg gewaardeerd door mijn klanten. Ik ontvang soms bedankjes in de vorm van een bloemetje, mailtje of een kaartje! Dat raakt me echt en vind ik erg bijzonder. Laat ik voorop stellen dat ik de persoonlijke touch in mijn vak erg waardeer en dat ik het fijn vindt om de extra bijkomstigheid uit te oefenen, maar dat lang niet al mijn klanten deze soort onderwerpen met mij bespreken. De afwisseling hierin maakt het juist leuk! Ben je toe aan een behandeling voor je nagels? Ik help je graag! Neem gerust contact met mij op voor het plannen van een afspraak.

Meest recent

Floranails gaat verhuizen!

Floranails gaat verhuizen! Na 10 super leuke jaren op de Floraweg gaat Floranails in een heel nieuw jasje mee naar Beers. Een nieuw begin, een nieuw

Vragen over of interesse in één van onze behandelingen of trainingen?
error: